Розробка і реалізація портфеля маркетингових інструментальних стратегій аграрного підприємства - Кривко, Ольга Миколіївна; Kryvko, Olha (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є маркетингова діяльність з формування портфеля маркетингових інструментальних стратегій для ТОВ «Авангард» Синельниківського району Дніпропетровської області. Предметом дослідження – теоретичні, методичні та практичні засади формування і реалізації маркетингових стратегій на основі принципів стратегічної відповідності, методів стратегічного управління та методів дослідження факторів середовища та маркетингових організаційних процесів у системі управління аграрним підприємством. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних засад, методичних підходів і розробка практичних рекомендацій щодо формування та реалізації портфеля маркетингових інструментальних стратегій ТОВ «Авангард» Синельниківського району Дніпропетровської області для підвищення його конкурентоспроможності на аграрному ринку. Obiektom doslidzhennia ye marketynhova diialnist z formuvannia portfelia marketynhovykh instrumentalnykh stratehii dlia TOV «Avanhard» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Predmetom doslidzhennia – teoretychni, metodychni ta praktychni zasady formuvannia i realizatsii marketynhovykh stratehii na osnovi pryntsypiv stratehichnoi vidpovidnosti, metodiv stratehichnoho upravlinnia ta metodiv doslidzhennia faktoriv seredovyshcha ta marketynhovykh orhanizatsiinykh protsesiv u systemi upravlinnia ahrarnym pidpryiemstvom. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh zasad, metodychnykh pidkhodiv i rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo formuvannia ta realizatsii portfelia marketynhovykh instrumentalnykh stratehii TOV «Avanhard» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti dlia pidvyshchennia yoho konkurentospromozhnosti na ahrarnomu rynku.
Rozrobka i realizatsiia portfelia marketynhovykh instrumentalnykh stratehii ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: маркетингова стратегія; marketing strategy; аграрні підприємства; agricultural enterprises; фактори середовища; environmental factors; стратегічне управління; strategic management; маркетингова діяльність; marketing activities