Вплив інсектицидів на чисельність шкідників у посівах пшениці озимої в умовах фермерського господарства «Петровське» Новомосковсьго району Дніпропетровської області - Яшна, Анастасія Іванівна; Yashna, Anastasiia Ivanivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Нинішній захист пшениці озимої від шкідників знаходиться на етапі удосконалення і пошуків оптимальних рішень використання інсектицидів на тлі змін клімату, суттєвого росту вартості інсектицидів, енергоресурсів і появи нових інсектицидів для вирощування пшениці озимої. У зв'язку з цим необхідно більш поглиблено досліджувати ефективність інсектицидів, їх вплив на процеси росту і розвитку пшениці озимої та пов'язане із цим підвищення урожайності зерна. Nynishnii zakhyst pshenytsi ozymoi vid shkidnykiv znakhodytsia na etapi udoskonalennia i poshukiv optymalnykh rishen vykorystannia insektytsydiv na tli zmin klimatu, suttievoho rostu vartosti insektytsydiv, enerhoresursiv i poiavy novykh insektytsydiv dlia vyroshchuvannia pshenytsi ozymoi. U zviazku z tsym neobkhidno bilsh pohlybleno doslidzhuvaty efektyvnist insektytsydiv, yikh vplyv na protsesy rostu i rozvytku pshenytsi ozymoi ta poviazane iz tsym pidvyshchennia urozhainosti zerna.
Vplyv insektytsydiv na chyselnist shkidnykiv u posivakh pshenytsi ozymoi v umovakh fermerskoho hospodarstva «Petrovske» Novomoskovsho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ґрунт; grunt; сорт; sort; інсектициди; insektytsydy; пшениця озима; pshenytsia ozyma; зерно; zerno