Удосконалення системи обліково-аналітичного забезпечення та контроль дебіторської заборгованості підприємства - Тищенко, Ірина Павлівна; Tyshchenko, Iryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження виступають господарські операції з дебіторської заборгованості підприємства в системі обліку й контролю. Предмет дослідження - сукупність теоретико-методичних, практичних і організаційних аспектів обліку та контролю дебіторської заборгованості господарства. Метою роботи є наукове обґрунтування теоретико-методичних основ та розробка практичних пропозицій щодо вдосконалення обліку й контролю дебіторської заборгованості господарства. Методи дослідження - узагальнення та групування, порівняння й систематизації, статистичні методи, табличний та графічний методи, ряди динаміки й аналітичне вирівнювання, метод логічно-наслідкового зв’язку. Obiektom doslidzhennia vystupaiut hospodarski operatsii z debitorskoi zaborhovanosti pidpryiemstva v systemi obliku y kontroliu. Predmet doslidzhennia - sukupnist teoretyko-metodychnykh, praktychnykh i orhanizatsiinykh aspektiv obliku ta kontroliu debitorskoi zaborhovanosti hospodarstva. Metoiu roboty ye naukove obgruntuvannia teoretyko-metodychnykh osnov ta rozrobka praktychnykh propozytsii shchodo vdoskonalennia obliku y kontroliu debitorskoi zaborhovanosti hospodarstva. Metody doslidzhennia - uzahalnennia ta hrupuvannia, porivniannia y systematyzatsii, statystychni metody, tablychnyi ta hrafichnyi metody, riady dynamiky y analitychne vyrivniuvannia, metod lohichno-naslidkovoho zviazku.
Udoskonalennia systemy oblikovo-analitychnoho zabezpechennia ta kontrol debitorskoi zaborhovanosti pidpryiemstva
Keywords: обліково-аналітичне забезпечення; accounting and analytical support; контроль; control; дебіторська заборгованість; accounts receivable; формування системи обліково-аналітичного забезпечення; formation of the system of accounting and analytical security; аналіз дебіторської заборгованості; analysis of customer receivables