Чутливість мікобактерій до протимікробних препаратів - Ільїна, А.; Il'ina, A.; Глебенюк, Володимир Володимирович; Glebenyuk, Volodymyr; Glebenyuk, V. V.; Glebenyuk, V.; Hlebeniuk, Volodymyr; Hlebeniuk, V. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
В Україні, як і в більшості країн світу, проблема туберкульозу тварин залишається актуальною й донині. Лабораторна діагностика відіграє важливу роль у комплексі заходів, які спрямовані на профілактику та боротьбу з туберкульозом тварин. Метою роботи було встановити чутливість мікобактерій до протимікробних препаратів. V Ukraini, yak i v bilshosti krain svitu, problema tuberkulozu tvaryn zalyshaietsia aktualnoiu y donyni. Laboratorna diahnostyka vidihraie vazhlyvu rol u kompleksi zakhodiv, yaki spriamovani na profilaktyku ta borotbu z tuberkulozom tvaryn. Metoiu roboty bulo vstanovyty chutlyvist mikobakterii do protymikrobnykh preparativ.
Chutlyvist mikobakterii do protymikrobnykh preparativ
Глебенюк Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0001-5599-651X
Keywords: протимікробні препарати; protymikrobni preparaty; туберкульоз; tuberkuloz; лабораторна діагностика; laboratorna diahnostyka; мікобактерії; mikobakterii