Оптимізація технології виробництва м’яса качок в приватній виробничій фірмі “Агроцентр” Дніпровського району Дніпропетровської області - Шевченко, Андрій Віталійович; Shevchenko, Andrii Vitaliiovych (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Мета досліджень – експериментально дослідити вплив різних доз селену в комбікормах качок та встановити їх вплив на життєздатність молодняка, ефективність використання корму та м’ясну продуктивність. В дипломній роботі були проаналізовані наступні задачі: породний, класний та віковий склад качок кросу “Благоварський”; продуктивні характеристики птиці; технологію утримання та годівлю птиці, реалізацію та первинну обробку продукції, проведення досліду з введенням селену в раціон каченят-бройлерів. Meta doslidzhen – eksperymentalno doslidyty vplyv riznykh doz selenu v kombikormakh kachok ta vstanovyty yikh vplyv na zhyttiezdatnist molodniaka, efektyvnist vykorystannia kormu ta miasnu produktyvnist. V dyplomnii roboti buly proanalizovani nastupni zadachi: porodnyi, klasnyi ta vikovyi sklad kachok krosu “Blahovarskyi”; produktyvni kharakterystyky ptytsi; tekhnolohiiu utrymannia ta hodivliu ptytsi, realizatsiiu ta pervynnu obrobku produktsii, provedennia doslidu z vvedenniam selenu v ratsion kacheniat-broileriv.
Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva miasa kachok v pryvatnii vyrobnychii firmi “Ahrotsentr” Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: качки; kachky; оптимізація технології виробництва м’яса качок; optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva miasa kachok; селен в комбікормах качок; selen v kombikormakh kachok; ефективність використання корму; efektyvnist vykorystannia kormu; качине м’ясо; kachyne miaso