Впровадження цифрових рішень в систему менеджменту підприємства - Андрейчук, Антон Вікторович; Andreichuk, Anton (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є теоретичне обґрунтування та практичне дослідження процесу впровадження цифрових рішень у систему менеджменту підприємства з метою підвищення ефективності управління, гнучкості організаційної структури та адаптаційної спроможності бізнесу. Для досягнення мети поставлено такі завдання:  розкрити сутність цифрової трансформації у сфері управління підприємством;  дослідити особливості цифровізації в умовах воєнного;  проаналізувати макро та мікро середовище для впровадження цифрових рішень;  визначити глобальні тренди та інновації в цифрових інструментах менеджменту;  розробити рекомендації щодо вдосконалення управлінських процесів шляхом диджиталізації. Об’єктом дослідження є система менеджменту підприємства. Предметом дослідження виступають цифрові рішення, інструменти та технології, що впливають на управлінську діяльність підприємства. У процесі дослідження використано такі методи: аналіз і синтез – для опрацювання теоретичних джерел; порівняльний аналіз – для зіставлення цифрових практик управління; структурно-функціональний підхід – для характеристики управлінської системи підприємства; економіко-статистичні методи – для аналізу ефективності управлінських процесів; методи експертних оцінок – для визначення пріоритетних цифрових інструментів; графічний метод – для візуалізації результатів дослідження. Практична значущість полягає у можливості застосування розроблених у роботі підходів та інструментів для підвищення ефективності управлінських процесів в підприємництві шляхом інтеграції сучасних цифрових рішень. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye teoretychne obgruntuvannia ta praktychne doslidzhennia protsesu vprovadzhennia tsyfrovykh rishen u systemu menedzhmentu pidpryiemstva z metoiu pidvyshchennia efektyvnosti upravlinnia, hnuchkosti orhanizatsiinoi struktury ta adaptatsiinoi spromozhnosti biznesu. Dlia dosiahnennia mety postavleno taki zavdannia:  rozkryty sutnist tsyfrovoi transformatsii u sferi upravlinnia pidpryiemstvom;  doslidyty osoblyvosti tsyfrovizatsii v umovakh voiennoho;  proanalizuvaty makro ta mikro seredovyshche dlia vprovadzhennia tsyfrovykh rishen;  vyznachyty hlobalni trendy ta innovatsii v tsyfrovykh instrumentakh menedzhmentu;  rozrobyty rekomendatsii shchodo vdoskonalennia upravlinskykh protsesiv shliakhom dydzhytalizatsii. Obiektom doslidzhennia ye systema menedzhmentu pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia vystupaiut tsyfrovi rishennia, instrumenty ta tekhnolohii, shcho vplyvaiut na upravlinsku diialnist pidpryiemstva. U protsesi doslidzhennia vykorystano taki metody: analiz i syntez – dlia opratsiuvannia teoretychnykh dzherel; porivnialnyi analiz – dlia zistavlennia tsyfrovykh praktyk upravlinnia; strukturno-funktsionalnyi pidkhid – dlia kharakterystyky upravlinskoi systemy pidpryiemstva; ekonomiko-statystychni metody – dlia analizu efektyvnosti upravlinskykh protsesiv; metody ekspertnykh otsinok – dlia vyznachennia priorytetnykh tsyfrovykh instrumentiv; hrafichnyi metod – dlia vizualizatsii rezultativ doslidzhennia. Praktychna znachushchist poliahaie u mozhlyvosti zastosuvannia rozroblenykh u roboti pidkhodiv ta instrumentiv dlia pidvyshchennia efektyvnosti upravlinskykh protsesiv v pidpryiemnytstvi shliakhom intehratsii suchasnykh tsyfrovykh rishen.
Vprovadzhennia tsyfrovykh rishen v systemu menedzhmentu pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; система менеджменту; systema menedzhmentu; впровадження цифрових рішень; vprovadzhennia tsyfrovykh rishen; підвищення ефективності управління; pidvyshchennia efektyvnosti upravlinnia