Обґрунтування процесу термобарометричної обробки зерна вівса при виробництві круп - Лебедєв, Євгеній Вячеславович; Lebediev, Yevhenii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Найважливішим із засобів підвищення коефіцієнта використання зерна при одночасному поліпшенні якості готової продукції може бути гідротермічна обробка та застосування нових методів дії на зерно при лущенні. На жаль робіт у цьому напрямі проводитися недостатньо, залишаються невивченими товарознавча оцінка круп після нових методів гідротермічної обробки. Отже, дослідження, створені задля більш глибокого вивчення та інтенсифікації цих процесів з визначенням якісних характеристик продукції, є актуальними та практично значущими. Naivazhlyvishym iz zasobiv pidvyshchennia koefitsiienta vykorystannia zerna pry odnochasnomu polipshenni yakosti hotovoi produktsii mozhe buty hidrotermichna obrobka ta zastosuvannia novykh metodiv dii na zerno pry lushchenni. Na zhal robit u tsomu napriami provodytysia nedostatno, zalyshaiutsia nevyvchenymy tovaroznavcha otsinka krup pislia novykh metodiv hidrotermichnoi obrobky. Otzhe, doslidzhennia, stvoreni zadlia bilsh hlybokoho vyvchennia ta intensyfikatsii tsykh protsesiv z vyznachenniam yakisnykh kharakterystyk produktsii, ye aktualnymy ta praktychno znachushchymy.
Obgruntuvannia protsesu termobarometrychnoi obrobky zerna vivsa pry vyrobnytstvi krup
Keywords: обробка; obrobka; тривалість; tryvalist; температура; temperatura; відволоження; vidvolozhennia; вологість; volohist; термобаротермічна; termobarotermichna; технологія; tekhnolohiia; ефективність; efektyvnist