Особливості оптимізації виробничої програми аграрного підприємства. - Дьяченко, Ніна Костянтинівна; Diachenko, Nina; Гусак, Валерія Володимирівна; Gusak, Valeria (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2018)
У статті досліджуються резерви раціонального використання виробничих ресурсів сільськогосподарських галузей підприємств. Встановлено, що підвищення рівня дохідності агровиробників забезпечується за рахунок оптимізації їх виробничої структури на підставі економіко-математичного моделювання. За допомогою оптимізаційної моделі виробничої програми агропідприємств, обґрунтовано доцільність прийняття подальших управлінських рішень щодо їх економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції на вітчизняному ринку. The article investigates reserves of rational use of productive resources of agricultural enterprises. It was established that increasing the profitability of agricultural producers is ensured by optimizing their production structure on the basis of economic and mathematical modeling.With the help of the optimization model of the production program of agro enterprises, the feasibility of further managerial decisions regarding their economic development and increasing the competitiveness of agricultural products on the domestic market has been substantiated.
Features of optimization of the production program of agricultural enterprise
Keywords: виробнича програма; industrial program; виробничо-галузева структура; industrial-branch structure; оптимізація; optimization; економіко-математичне моделювання; economic-mathematical modeling