Екологічні аспекти застосування біологічних препаратів і бішофіту в посівах зернових і зернобобових культур - Пашова, Валентина Трифонівна; Pashova, Valentina; Лемішко, Світлана Миколаївна; Lemishko, Svetlana; Багорка, Данило Андрійович; Bahorka, Danilo; Березань, Ігор Сергійович; Berezan, Igor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Біологізація технологій та окремих прийомів вирощування сільськогосподарських культур є важливим заходом, який може стримати подальше зниження родючості ґрунтів, стабілізувати виробничі системи, зменшити залежність від технологічних факторів. В умовах Степу вивчали біологічні і технологічні прийоми при вирощуванні ячменю ярого, сої та гороху, реакцію на біотехнологічні препарати (Деймос, Байкал ЕМ-1, Антистрес, АКМ, Агат-25К) і Бішофіт, вплив на підвищення адаптації рослин до стресових та несприятливих умов довкілля, підвищення якості зерна. Biologization of technologies and individual methods of growing crops is an important measure that can restrain further decline in soil fertility, stabilize production systems, reduce dependence on technological factors. In the Steppe studied biological and technological techniques in the cultivation of spring barley, soybeans and peas, the reaction to biotechnological drugs (Deimos, Baikal EM-1, Antistress, AKM, Agate-25K) and Bischofite, the impact on increasing plant adaptation to stressful and adverse conditions environment, improving grain quality.
Ecological aspects of application of biological preparations and bischofite in crops of grain and leguminous crops
Keywords: зернові і зернобобові культури; cereals and legumes; біологічні препарати; biological products; бішофіт; bischofite; прибавка врожаю; increase in yield; хімічний склад зерна бобових; chemical composition of legumes