Південноукраїнське вівчарство і європейський ринок у 2-й пол. ХІХ ст.: експортна спрямованість та цінова політика - Чернікова, Наталія Семенівна; Chernikova, Nataliia (FOP Marenichenko V.V., 2024)
У статті розглядаються особливості розвитку мериносового вівчарства як товарної галузі господарювання у південноукраїнських губерніях пореформеної доби. Охарактеризовано її залежність від запитів європейського ринку. Простежено динаміку цін на вовну та обсяги експорту, з’ясовано їх залежність від зовнішньоекономічної кон’юнктури, політичної ситуації тощо. The article examines the peculiarities of the development of merino sheep breeding as a commodity sector of economy in the southern Ukrainian provinces of the post-reform era. Its dependence on the demands of the European market is characterised. The dynamics of wool prices and export volumes are traced, their dependence on the foreign economic situation, political situation, etc. is determined.
Southern Ukrainian Sheep Breeding and the European Market in the 2nd Half of the 19th Century: Export Orientation and Pricing Policy
Keywords: вівчарство; sheep breeding; мериносова вовна; merino wool; товарність; marketability; південноукраїнські губернії; southern Ukrainian provinces; експорт; export; підприємництво; entrepreneurship