Удосконалення технології ремонту рухомого складу автотранспортного підприємства - Подоляк, Артем Юрійович; Podoliak, Artem Yuriiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Ремонт автомобілів, як процес відновлення їхньої працездатності, існує з моменту появи транспорту. З часом, під впливом постійних навантажень та умов експлуатації, деталі автомобілів зношуються, що призводить до змін у їх формах і розмірах. Це може спричинити порушення функціонування механізмів, зокрема зубчастих передач, що, в свою чергу, підвищує навантаження на окремі елементи конструкції та збільшує рівень вібрацій. Втрата еластичних і пружних властивостей, корозійні руйнування, а також втомлювальні процеси — все це є наслідками процесів зносу, що призводять до втрати працездатності окремих деталей автомобіля Remont avtomobiliv, yak protses vidnovlennia yikhnoi pratsezdatnosti, isnuie z momentu poiavy transportu. Z chasom, pid vplyvom postiinykh navantazhen ta umov ekspluatatsii, detali avtomobiliv znoshuiutsia, shcho pryzvodyt do zmin u yikh formakh i rozmirakh. Tse mozhe sprychynyty porushennia funktsionuvannia mekhanizmiv, zokrema zubchastykh peredach, shcho, v svoiu cherhu, pidvyshchuie navantazhennia na okremi elementy konstruktsii ta zbilshuie riven vibratsii. Vtrata elastychnykh i pruzhnykh vlastyvostei, koroziini ruinuvannia, a takozh vtomliuvalni protsesy — vse tse ye naslidkamy protsesiv znosu, shcho pryzvodiat do vtraty pratsezdatnosti okremykh detalei avtomobilia
Udoskonalennia tekhnolohii remontu rukhomoho skladu avtotransportnoho pidpryiemstva
Keywords: технологія ремонту; tekhnolohiia remontu; задній міст; zadnii mist; центр перевезення пошти; tsentr perevezennia poshty; УДППЗ «Укрпошта»; UDPPZ «Ukrposhta»; ремонтно-обслуговуюча база; remontno-obsluhovuiucha baza