Особливості аграрного менеджменту та його місце в системі менеджменту - Шапошніков, В.; Shaposhnikov, V.; Фісак, В.; Fisak, V. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Аграрний менеджмент може бути визначений як діяльність з організації й координації виробництва на сільськогосподарських підприємствах з метою одержання зростаючого прибутку в довгостроковому періоді, а також досягнення інших специфічних для кожного власника підприємства чи менеджера цілей. Він може розглядатися і як комбінація окремих складових діяльності підприємства — виробництва, комерційної діяльності, фінансів, маркетингу, управління трудовими ресурсами. Ahrarnyi menedzhment mozhe buty vyznachenyi yak diialnist z orhanizatsii y koordynatsii vyrobnytstva na silskohospodarskykh pidpryiemstvakh z metoiu oderzhannia zrostaiuchoho prybutku v dovhostrokovomu periodi, a takozh dosiahnennia inshykh spetsyfichnykh dlia kozhnoho vlasnyka pidpryiemstva chy menedzhera tsilei. Vin mozhe rozghliadatysia i yak kombinatsiia okremykh skladovykh diialnosti pidpryiemstva — vyrobnytstva, komertsiinoi diialnosti, finansiv, marketynhu, upravlinnia trudovymy resursamy.
Osoblyvosti ahrarnoho menedzhmentu ta yoho mistse v systemi menedzhmentu
Keywords: аграрний менеджмент; ahrarnyi menedzhment; діяльність підприємства; diialnist pidpryiemstva; особливості; osoblyvosti