Диференційна діагностика аліментарної лімфоми у котів - Супруненко, О. О.; Suprunenko, O. O.; Білий, Дмитро Дмитрович; Beliy, Dmitry Dmitrievich; Beliy, Dmitry; Beliy, D. D.; Bely, Dmitry Dmitrievich; Bely, Dmitry; Bely, D. D.; Bilyi, D. D.; Bilyi, D.; Belyi, D. D.; et al. (НУБіП України, 2025)
Висвітлено актуальність проблеми діагностики аліментарної лімфоми у котів, що ускладнюється відсутністю специфічних клінічних ознак і можливим поєднанням із вірусними інфекціями (FIV/FeLV). Обґрунтовано необхідність комплексного підходу до диференційної діагностики з урахуванням анамнезу, клінічних, лабораторних, інструментальних та гістопатологічних досліджень. Перспективним напрямом верифікації захворювання визначено застосування імуногістохімічних маркерів PTCD3, CD79A та PAX5. Vysvitleno aktualnist problemy diahnostyky alimentarnoi limfomy u kotiv, shcho uskladniuietsia vidsutnistiu spetsyfichnykh klinichnykh oznak i mozhlyvym poiednanniam iz virusnymy infektsiiamy (FIV/FeLV). Obgruntovano neobkhidnist kompleksnoho pidkhodu do dyferentsiinoi diahnostyky z urakhuvanniam anamnezu, klinichnykh, laboratornykh, instrumentalnykh ta histopatolohichnykh doslidzhen. Perspektyvnym napriamom veryfikatsii zakhvoriuvannia vyznacheno zastosuvannia imunohistokhimichnykh markeriv PTCD3, CD79A ta PAX5.
Dyferentsiina diahnostyka alimentarnoi limfomy u kotiv
Білий Дмитро Дмитрович https://orcid.org/0000-0003-3896-0384
Keywords: імуногістохімічні маркери; imunohistokhimichni markery; аліментарна лімфома; alimentarna limfoma; диференційна діагностика; dyferentsiina diahnostyka