Удосконалення тракторів марки ХТЗ шляхом розробки системи підкачки коліс - Стужук, Іван Михайлович; Stuzhuk, Ivan Mykhailovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2024)
Існує досить велика кількість способів для вирішення проблем пов’язаних з втратою зчеплення колісних рушіїв [4, 5]. Найбільш поширеним способом підвищенням прохідності та тягових показників тракторів являється баластування (довантаження) коліс трактора додатковими вантажами або наповненням пневматичних шин водою. Використання останнього способу обмежено температурою навколишнього середовища, за низьких температур не використовується, а також являється даний спосіб менш ефективним та технологічно складним. Isnuie dosyt velyka kilkist sposobiv dlia vyrishennia problem poviazanykh z vtratoiu zcheplennia kolisnykh rushiiv [4, 5]. Naibilsh poshyrenym sposobom pidvyshchenniam prokhidnosti ta tiahovykh pokaznykiv traktoriv yavliaietsia balastuvannia (dovantazhennia) kolis traktora dodatkovymy vantazhamy abo napovnenniam pnevmatychnykh shyn vodoiu. Vykorystannia ostannoho sposobu obmezheno temperaturoiu navkolyshnoho seredovyshcha, za nyzkykh temperatur ne vykorystovuietsia, a takozh yavliaietsia danyi sposib mensh efektyvnym ta tekhnolohichno skladnym.
Udoskonalennia traktoriv marky KhTZ shliakhom rozrobky systemy pidkachky kolis
Keywords: компресор; kompresor; ресивер; resyver; кран керування; kran keruvannia; регулятор тиску; регулювальний клапан; rehuliator tysku; rehuliuvalnyi klapan