Природна резистентність і продуктивність свиней за умов різного санітарно-гігієнічного стану - Чорний, Микола Васильович; Chorniy, Nikolai; Митрофанов, Олександр Олександрович; Mytrofanov, Olexandr; Митрофанов, Олександр Васильович; Mytrofanov, Olexandr; Баско, Сабіна Олександрівна; Basco, Sabina; Панасенко, Євген Анатолійович; Panasenko, Evgen; Щепетільніков, Юрій Олексійович; Shchepetil’nikov, Yuriy (Ветінформ, 2015)
Наведено результати досліджень за оцінкою санітарно-гігієнічного стану приміщень для опоросу місткістю на 50-60-75-80 свиноматок з поросятами-сисунами. Показано значення індексів резистентності (ІР), які відображають стійкість свиней до захворювань незаразної патології, дано оцінку продуктивним здібностям свиноматок при використанні комплексного показника їх відтворювальних якостей. The results of researches on estimation of sanitary-and-hygienic condition of premises for farrowing with capacity of 50-60-75-80 sows with pig-sysons are given. The value of indices of resistance (IR), which reflects the resistance of pigs to diseases of non-contagious pathology, is shown, an estimation of productive abilities of sows with the use of a complex index of their reproductive qualities is given.
Natural resistance and productivity of pigs in conditions of different sanitary-and-hygienic conditions
Keywords: природна резистентність; natural resistance; продуктивність; productivity; свині; pigs; умови утримання; conditions of maintenance; санітарно-гігієнічний стан; sanitary-and-hygienic condition