Особливості процесів загоєння післяопераційних ран у сук і кішок за впливу гумінових речовин в умовах приватної ветеринарної клініки «ЗооМама», місто Дніпро - Калиниченко, Анастасія Олексіївна; Kalinichenko, Anastasia Alekseevna (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
В результаті досліджень виявлено, що застосування мазі "Гуміфарм,на основі гумінових речовин активує процеси регенерації післяопераційних ран після проведення оваріогістеректомії у собак і кішок, скорочує терміни загоєння, проявляє протизапальні і регенеруючі властивості. Studies have shown that the use of ointment "Humipharm", which consists of humic substances, activates the regeneration of postoperative wounds after ovariohysterectomy in dogs and cats, reduces healing time, has anti-inflammatory and regenerative properties.
Features of the healing of postoperative wounds in bitches and cats under the influence of humic substances in a private veterinary clinic" ZooMama ", Dnipro
Keywords: собаки; dogs; гумінові речовини; humic substances; рани; wounds; регенерація; regeneration; кішки; cats