Обґрунтування складу комплекту устаткування виробничого контролю параметрів доїльних установок - Гусар, Ігор Миколайович; Husar, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Вступна частина дипломної роботи містить обґрунтування актуальності теми, сформульовані мета та задачі, приведено методи досліджень. Патентно-інформаційні дослідження устаткування для контролю вакуумметричних параметрів доїльного обладнання дозволили обґрунтувати напрямки вирішення поставленої мети та задач. В другому розділі проведено теоретичну оцінку показників надійності вакуумної системи доїльні установки, теоретичний розрахунок спрацьованості лопаток пластинчасто-роторного вакуумного насосу, дослідження спрацьованості дійної гуми доїльного апарата з урахуванням теорії старіння, теоретичну оцінку показників надійності двотактного пульсатора доїльного апарату. Розроблено експериментальний зразок комплекту устаткування контролю параметрів доїльних установок. В результаті експериментальних досліджень встановлені закономірності зміни техніко-технологічних параметрів молочно-доїльного обладнання в залежності від тривалості його експлуатації. Vstupna chastyna dyplomnoi roboty mistyt obgruntuvannia aktualnosti temy, sformulovani meta ta zadachi, pryvedeno metody doslidzhen. Patentno-informatsiini doslidzhennia ustatkuvannia dlia kontroliu vakuummetrychnykh parametriv doilnoho obladnannia dozvolyly obgruntuvaty napriamky vyrishennia postavlenoi mety ta zadach. V druhomu rozdili provedeno teoretychnu otsinku pokaznykiv nadiinosti vakuumnoi systemy doilni ustanovky, teoretychnyi rozrakhunok spratsovanosti lopatok plastynchasto-rotornoho vakuumnoho nasosu, doslidzhennia spratsovanosti diinoi humy doilnoho aparata z urakhuvanniam teorii starinnia, teoretychnu otsinku pokaznykiv nadiinosti dvotaktnoho pulsatora doilnoho aparatu. Rozrobleno eksperymentalnyi zrazok komplektu ustatkuvannia kontroliu parametriv doilnykh ustanovok. V rezultati eksperymentalnykh doslidzhen vstanovleni zakonomirnosti zminy tekhniko-tekhnolohichnykh parametriv molochno-doilnoho obladnannia v zalezhnosti vid tryvalosti yoho ekspluatatsii.
Obgruntuvannia skladu komplektu ustatkuvannia vyrobnychoho kontroliu parametriv doilnykh ustanovok
Keywords: доїльне обладнання; doilne obladnannia; техніко-технологічні параметри; tekhniko-tekhnolohichni parametry; діагностика; diahnostyka; контроль; kontrol; сервіс; servis