Ефективність виробництва і переробки свинини в державному підприємстві дослідному господарстві «Руно» Кам’янського району Дніпропетровської області - Корольов, М. І.; Korolov, M. I. (Дніпровський ДАЕУ, 2024)
Мета та завдання досліджень. Мета досліджень полягала у з’ясуванні факторів, що визначають м’ясну продуктивність при вирощуванні молодняку свиней в ДПДГ «Руно». У задачу досліджень входило: провести аналіз літературних джерел за проблемою визначеною метою роботи; з’ясувати стан розвитку основних показників продуктивності стада; з’ясувати вплив стресових факторів на продуктивність та якість м’яса; розглянути можливості виробництва ковбас. Meta ta zavdannia doslidzhen. Meta doslidzhen poliahala u ziasuvanni faktoriv, shcho vyznachaiut miasnu produktyvnist pry vyroshchuvanni molodniaku svynei v DPDH «Runo». U zadachu doslidzhen vkhodylo: provesty analiz literaturnykh dzherel za problemoiu vyznachenoiu metoiu roboty; ziasuvaty stan rozvytku osnovnykh pokaznykiv produktyvnosti stada; ziasuvaty vplyv stresovykh faktoriv na produktyvnist ta yakist miasa; rozghlianuty mozhlyvosti vyrobnytstva kovbas.
Efektyvnist vyrobnytstva i pererobky svynyny v derzhavnomu pidpryiemstvi doslidnomu hospodarstvi «Runo» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: виробництво і переробка свинини; vyrobnytstvo i pererobka svynyny; м’ясна продуктивність; miasna produktyvnist; вирощування молодняку свиней; vyroshchuvannia molodniaku svynei