Вплив мікродобрив на продуктивність кукурудзи на зерно в умовах сільськогосподарського фермерського господарства «Лан» Криничанського району Дніпропетровської області - Буцький, Іван Вікторович; Butsky, Ivan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Дослідами встановлено, що обробка рослин мікродобривами Айдамін комплексний, Айдамін бор і Айдамін цинк у фазі 7-8 листків на варіантах інкрустації насіння кукурудзи збільшувала врожайність зерна на всіх варіантах досліду. Найбільше збільшення врожайності зерна виявлено при підживленні кукурудзи в фазі 7-8 листків на варіантах передпосівної обробки насіння Айдамін і сумішшю Айдамін з Авангардом, де надбавки досягали 0,29-0,48 т/га. Найбільш рентабельними були варіанти посіву кукурудзи з інкрустацією насіння, де в якості мікродобрива використовувався Айдамін в дозі 2,0 л/т насіння ‒ 161,7% з підживленням Айдамін комплексний 2,0 л/га, Айдаман бор, 2,0 л/га і Айдамін цинк, 2,0 л/га, де рентабельність становила 145,8; 148,5 і 151,3%. Doslidamy vstanovleno, shcho obrobka roslyn mikrodobryvamy Aydamin kompleksnyy, Aydamin bor i Aydamin tsynk u fazi 7-8 lystkiv na variantakh inkrustatsiyi nasinnya kukurudzy zbilʹshuvala vrozhaynistʹ zerna na vsikh variantakh doslidu. Naybilʹshe zbilʹshennya vrozhaynosti zerna vyyavleno pry pidzhyvlenni kukurudzy v fazi 7-8 lystkiv na variantakh peredposivnoyi obrobky nasinnya Aydamin i sumishshyu Aydamin z Avanhardom, de nadbavky dosyahaly 0,29-0,48 t/ha.
Vplyv mikrodobryv na produktyvnistʹ kukurudzy na zerno v umovakh silʹsʹkohospodarsʹkoho fermersʹkoho hospodarstva «Lan» Krynychansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; corn; гібрид; hybrid; мікродобрива; microfertilizers; біометричні показники; biometrics; урожайність; yield