Обґрунтування пропозицій щодо реконструкції ділянки рекреаційної зони вул. Набережної Заводської м. Дніпро - Іванченко, Ольга Євгенівна; Ivanchenko, Olga; Кошкіна, Наталія; Koshkina, Natalia; Клочко, Наталія; Klochko, Natalia (Посвіт, 2025)
Метою даної роботи було розробити проєкт реконструкції ділянки вул. Набережної Заводської м. Дніпро з обґрунтованим підбором асортименту деревно-чагарникової рослинності, надати рекомендації щодо покращання рівня благоустрою. Протяжність набережної лінії у м. Дніпро є найбільшою у Європі і складає біля 30 км. Складається з трьох частин: вул. Набережної Заводської, Набережної Січеславської та Набережної Перемоги. Дослідна ділянка має протяжність 9 км і характеризується рівнинним рельєфом, одноосьовою планувальною структурою. Поряд з головною доріжкою зі частково зруйнованим асфальтованим покриттям, поруч є стихійна стежка. Слід відмітити відсутність будь-яких елементів благоустрою (лави, смітники тощо) за винятком ділянок біля храму та зупинок громадського транспорту. Metoiu danoi roboty bulo rozrobyty proiekt rekonstruktsii dilianky vul. Naberezhnoi Zavodskoi m. Dnipro z obgruntovanym pidborom asortymentu derevno-chaharnykovoi roslynnosti, nadaty rekomendatsii shchodo pokrashchannia rivnia blahoustroiu. Protiazhnist naberezhnoi linii u m. Dnipro ye naibilshoiu u Yevropi i skladaie bilia 30 km. Skladaietsia z trokh chastyn: vul. Naberezhnoi Zavodskoi, Naberezhnoi Sicheslavskoi ta Naberezhnoi Peremohy. Doslidna dilianka maie protiazhnist 9 km i kharakteryzuietsia rivnynnym reliefom, odnoosovoiu planuvalnoiu strukturoiu. Poriad z holovnoiu dorizhkoiu zi chastkovo zruinovanym asfaltovanym pokryttiam, poruch ye stykhiina stezhka. Slid vidmityty vidsutnist bud-yakykh elementiv blahoustroiu (lavy, smitnyky toshcho) za vyniatkom dilianok bilia khramu ta zupynok hromadskoho transportu.
Obgruntuvannia propozytsii shchodo rekonstruktsii dilianky rekreatsiinoi zony vul. Naberezhnoi Zavodskoi m. Dnipro
Keywords: м. Дніпро; m. Dnipro; набережна лінія; naberezhna liniia; рекреація; rekreatsiia; декоративні насадження; dekoratyvni nasadzhennia; реконструкція; rekonstruktsiia