Ефективність використання техніки при вирощуванні сої - Кахічко, Вячеслав Євгенович; Kakhichko, Viacheslav Yevhenovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
В дипломній роботі проаналізовано обсяги та динаміку вирощування сої в Україні та її експорту за останні роки. Встановлено, що в Україні за останні роки спостерігається тенденції до значного збільшення посівних площ під вирощування сої. Розроблено мінімальну технологію вирощування сої для умов Степу України, що має ряд переваг над інтенсивною, основною з яких є збереження дорогоцінної ґрунтової вологи. V dyplomnii roboti proanalizovano obsiahy ta dynamiku vyroshchuvannia soi v Ukraini ta yii eksportu za ostanni roky. Vstanovleno, shcho v Ukraini za ostanni roky sposterihaietsia tendentsii do znachnoho zbilshennia posivnykh ploshch pid vyroshchuvannia soi. Rozrobleno minimalnu tekhnolohiiu vyroshchuvannia soi dlia umov Stepu Ukrainy, shcho maie riad perevah nad intensyvnoiu, osnovnoiu z yakykh ye zberezhennia dorohotsinnoi gruntovoi volohy.
Efektyvnist vykorystannia tekhniky pry vyroshchuvanni soi
Keywords: технологія вирощування сої; tekhnolohiia vyroshchuvannia soi; посівні площі; posivni ploshchi; енергетичні показники; enerhetychni pokaznyky; енергетична ефективність; enerhetychna efektyvnist; мінімальна технологія вирощування; minimalna tekhnolohiia vyroshchuvannia