Удосконалення систем стратегічного управління підприємством - Опришко, Андрій Андрійович; Opryshko, Andrii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є система стратегічного управління підприємством як сукупність процесів, методів, механізмів і управлінських рішень, спрямованих на забезпечення його довгострокового розвитку та конкурентоспроможності. Предметом дослідження є методи, інструменти, механізми та організаційно-економічні підходи до удосконалення системи стратегічного управління підприємством, а також їх вплив на ефективність прийняття стратегічних рішень і результативність діяльності підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є комплексне дослідження теоретико-методичних засад стратегічного управління підприємством, аналіз практичних аспектів функціонування його стратегічної системи та розробка науково обґрунтованих пропозицій щодо її удосконалення з метою забезпечення довгострокового розвитку, зміцнення конкурентних позицій та підвищення ефективності управлінських рішень. The object of the study is the system of strategic management of the enterprise as a set of processes, methods, mechanisms and management solutions aimed at ensuring its long-term development and competitiveness. The subject of the study are methods, tools, mechanisms and organizational and economic approaches to improving the strategic management system of the enterprise, as well as their impact on the effectiveness of strategic decision-making and the effectiveness of the enterprise. The purpose of the qualification work is a comprehensive study of the theoretical and methodological foundations of the strategic management of the enterprise, the analysis of practical aspects of the functioning of its strategic system and the development of scientifically based proposals for its improvement in order to ensure long-term development, strengthen competitive positions and increase the effectiveness of management decisions.
Improving strategic enterprise management systems
Keywords: економічна безпека; economic security; система; system; стратегія; strategy; стратегічне управління; strategic management; модель; model; підприємство; enterprise