Розвиток державного банківського сектору як складника публічного управління фінансовою безпекою - Піндіч, Артем Володимирович; Pindich, Artem (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процеси публічного управління щодо забезпечення фінансової безпеки держави. Предметом дослідження є механізми, інструменти та інституційно-організаційні засади розвитку державного банківського сектору в системі публічного управління фінансовою безпекою держави. Метою роботи є обґрунтування рекомендацій щодо вдосконалення публічного управління розвитком державного банківського сектору як складника забезпечення фінансової безпеки держави. Obiekt doslidzhennia – protsesy publichnoho upravlinnia shchodo zabezpechennia finansovoi bezpeky derzhavy. Predmetom doslidzhennia ye mekhanizmy, instrumenty ta instytutsiino-orhanizatsiini zasady rozvytku derzhavnoho bankivskoho sektoru v systemi publichnoho upravlinnia finansovoiu bezpekoiu derzhavy. Metoiu roboty ye obgruntuvannia rekomendatsii shchodo vdoskonalennia publichnoho upravlinnia rozvytkom derzhavnoho bankivskoho sektoru yak skladnyka zabezpechennia finansovoi bezpeky derzhavy.
Rozvytok derzhavnoho bankivskoho sektoru yak skladnyka publichnoho upravlinnia finansovoiu bezpekoiu
Keywords: публічне управління; public governance; фінансова безпека; financial security; державний банківський сектор; state banking sector; фінансова стабільність; financial stability; інституційний розвиток; institutional development; механізми регулювання; regulatory mechanisms; банківська система; banking system; управління ризиками; risk management