Удосконалення процесу надання адміністративних послуг в органах публічної влади - Сметанко, Богдан Олексійович; Smetanko, Bohdan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єкт дослідження – процес удасконалення надання адміністративних послуг в органах публічної влади. Метою роботи є розробка рекомендацій щодо удосконалення процесу надання адміністративних послуг на основі Маломихайлівської територіальної громади Покровського району Дніпропетровської області. Методи дослідження аналіз, порівняння, співставлення, наукове дослідження, абстрактно-логічний, (зокрема його прийоми – порівняння, табличний, графічний). У магістерській роботі досліджено теоретичні аспекти удосконалення адміністративних послуг в органах публічної влади, особливу увагу приділено спрощенню та покращенню надання адміністративних послуг, проаналізовано стан надання адміністративних послуг Маломихайлівської територіальної громади Покровського району Дніпропетровської області. Новизна отриманих результатів дослідження полягає в розробці рекомендацій щодо удосконалення адміністративних послуг Маломихайлівської територіальної громади Покровського району Дніпропетровської області, шляхом спрощення та підвищення якості послуг через використання діджиталізації. Результати дослідження можуть застосовуватися в органах публічної влади. Obiekt doslidzhennia – protses udaskonalennia nadannia administratyvnykh posluh v orhanakh publichnoi vlady. Metoiu roboty ye rozrobka rekomendatsii shchodo udoskonalennia protsesu nadannia administratyvnykh posluh na osnovi Malomykhailivskoi terytorialnoi hromady Pokrovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Metody doslidzhennia analiz, porivniannia, spivstavlennia, naukove doslidzhennia, abstraktno-lohichnyi, (zokrema yoho pryiomy – porivniannia, tablychnyi, hrafichnyi). U mahisterskii roboti doslidzheno teoretychni aspekty udoskonalennia administratyvnykh posluh v orhanakh publichnoi vlady, osoblyvu uvahu prydileno sproshchenniu ta pokrashchenniu nadannia administratyvnykh posluh, proanalizovano stan nadannia administratyvnykh posluh Malomykhailivskoi terytorialnoi hromady Pokrovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Novyzna otrymanykh rezultativ doslidzhennia poliahaie v rozrobtsi rekomendatsii shchodo udoskonalennia administratyvnykh posluh Malomykhailivskoi terytorialnoi hromady Pokrovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti, shliakhom sproshchennia ta pidvyshchennia yakosti posluh cherez vykorystannia didzhytalizatsii. Rezultaty doslidzhennia mozhut zastosovuvatysia v orhanakh publichnoi vlady.
Udoskonalennia protsesu nadannia administratyvnykh posluh v orhanakh publichnoi vlady
Keywords: місцеве самоврядування; local self-government; центр надання адміністративних послуг; administrative service center; урядування; management; адміністративни послуги; administrative services; децентралізація; decentralization; система оцінювання; evaluation system