The autumn low milk yield syndrome in Brown Swiss cows in continental climates: hypotheses and facts - Mylostyvyi, Roman; Milostiviy, Roman; Milostivyiy, Roman; Mylostyvyi, R. V.; Mylostyvyi, Roman V.; Mylostyvy, R.; Mylostyvyi, R.; Милостивий, Роман Васильович; Lacetera, Nicola; Лацетера, Нікола; Amadori, Massimo; Амадорі, Массімо; et al. (Springer Science and Business Media LLC, 2023)
Extensive research has been conducted globally on the impact of heat stress (HS) on animal health and milk production in dairy cows. In this article, we examine the possible reasons for the decrease in milk production in Brown Swiss (BS) cows during the autumn season, known as the autumn low milk yield syndrome (ALMYS). This condition has been extensively studied in high-yielding Holstein Friesian (HF) cattle and has also been observed in BS cows with a daily milk yield of around 30 kg. Our hypothesis is that the drop in milk yield and the increased prevalence of mastitis in autumn, as found in our recent studies, may be a long-term consequence of summer HS. We re-evaluate our previous findings in light of the possible manifestation of an HS-related form of ALMYS in BS cows. As milk yield, mastitis spread, and reproductive function of cows are interrelated and have seasonal dependence, we examine the consistency of our hypothesis with existing data. The significant drop in milk yield in BS cows in autumn (by 2.0-3.2 kg), as well as the threshold of milk yield decrease (temperature-humidity index of 70.7), may point in favour of the manifestation of ALMYS in BS cows, similar to HF cows. Only the percentage effect of seasonal factor (59.4%; p < 0.05) on milk yield of BS cows was significant. HS-related ALMYS provides a robust conceptual framework for diverse sets of productive and animal health data in BS cows, similar to observations in high-yielding HF cattle. However, the limitations associated with the lack of additional data (e.g. immunological indicators) suggest the need for further research to confirm ALMYS in BS breed. У всьому світі було проведено широкі дослідження щодо впливу теплового стресу (HS) на здоров’я тварин і виробництво молока у молочних корів. У цій статті ми розглядаємо можливі причини зниження продуктивності молока у корів бурої швейцарської породи (BS) протягом осіннього сезону, відомого як синдром осінньої низької надоїв (ALMYS). Цей стан було ретельно вивчено у високопродуктивної голштино-фризької (HF) великої рогатої худоби, а також спостерігалося у корів BS із щоденним надоєм приблизно 30 кг. Наша гіпотеза полягає в тому, що падіння надоїв і збільшення поширеності маститу восени, як виявлено в наших нещодавніх дослідженнях, може бути довготерміновим наслідком літнього ГС. Ми переглядаємо наші попередні висновки у світлі можливого прояву пов’язаної з HS форми ALMYS у корів BS. У міру надоїв мастит поширювався, і репродуктивної функції корів взаємопов'язані і мають сезонну залежність, перевіряємо узгодженість нашої гіпотези з наявними даними. На користь прояву ALMYS у корів BS може свідчити суттєве падіння надоїв у корів BS восени (на 2,0-3,2 кг), а також порогу зниження надоїв (температурно-вологісний індекс 70,7). подібні до HF корів. Достовірним був лише відсотковий вплив сезонного чинника (59,4 %; p < 0,05) на надої корів БС. ALMYS, пов’язаний із HS, забезпечує надійну концептуальну основу для різноманітних наборів даних про продуктивність і здоров’я тварин корів BS, подібних до спостережень за високопродуктивною худобою HF. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. ми перевіряємо узгодженість нашої гіпотези з наявними даними. На користь прояву ALMYS у корів BS може свідчити суттєве падіння надоїв у корів BS восени (на 2,0-3,2 кг), а також порогу зниження надоїв (температурно-вологісний індекс 70,7). подібні до HF корів. Достовірним був лише відсотковий вплив сезонного чинника (59,4 %; p < 0,05) на надої корів БС. ALMYS, пов’язаний із HS, забезпечує надійну концептуальну основу для різноманітних наборів даних про продуктивність і здоров’я тварин корів BS, подібних до спостережень за високопродуктивною худобою HF. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. ми перевіряємо узгодженість нашої гіпотези з наявними даними. На користь прояву ALMYS у корів BS може свідчити суттєве падіння надоїв у корів BS восени (на 2,0-3,2 кг), а також порогу зниження надоїв (температурно-вологісний індекс 70,7). подібні до HF корів. Достовірним був лише відсотковий вплив сезонного чинника (59,4 %; p < 0,05) на надої корів БС. ALMYS, пов’язаний із HS, забезпечує надійну концептуальну основу для різноманітних наборів даних про продуктивність і здоров’я тварин корів BS, подібних до спостережень за високопродуктивною худобою HF. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. На користь прояву ALMYS у корів BS може свідчити суттєве падіння надоїв у корів BS восени (на 2,0-3,2 кг), а також порогу зниження надоїв (температурно-вологісний індекс 70,7). подібні до HF корів. Достовірним був лише відсотковий вплив сезонного чинника (59,4 %; p < 0,05) на надої корів БС. ALMYS, пов’язаний із HS, забезпечує надійну концептуальну основу для різноманітних наборів даних про продуктивність і здоров’я тварин корів BS, подібних до спостережень за високопродуктивною худобою HF. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. На користь прояву ALMYS у корів BS може свідчити суттєве падіння надоїв у корів BS восени (на 2,0-3,2 кг), а також порогу зниження надоїв (температурно-вологісний індекс 70,7). подібні до HF корів. Достовірним був лише відсотковий вплив сезонного чинника (59,4 %; p < 0,05) на надої корів БС. ALMYS, пов’язаний із HS, забезпечує надійну концептуальну основу для різноманітних наборів даних про продуктивність і здоров’я тварин корів BS, подібних до спостережень за високопродуктивною худобою HF. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. може вказувати на користь прояву ALMYS у корів BS, подібних до корів HF. Достовірним був лише відсотковий вплив сезонного чинника (59,4 %; p < 0,05) на надої корів БС. ALMYS, пов’язаний із HS, забезпечує надійну концептуальну основу для різноманітних наборів даних про продуктивність і здоров’я тварин корів BS, подібних до спостережень за високопродуктивною худобою HF. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. може вказувати на користь прояву ALMYS у корів BS, подібних до корів HF. Достовірним був лише відсотковий вплив сезонного чинника (59,4 %; p < 0,05) на надої корів БС. ALMYS, пов’язаний із HS, забезпечує надійну концептуальну основу для різноманітних наборів даних про продуктивність і здоров’я тварин корів BS, подібних до спостережень за високопродуктивною худобою HF. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. подібно до спостережень у високопродуктивної HF великої рогатої худоби. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS. подібно до спостережень у високопродуктивної HF великої рогатої худоби. Однак обмеження, пов’язані з відсутністю додаткових даних (наприклад, імунологічних показників), свідчать про необхідність подальших досліджень для підтвердження ALMYS у породі BS.
Синдром осінніх низьких надоїв у корів бурої породи Швейцарії в континентальному кліматі: гіпотези та факти
Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813
Keywords: THI; ТІ; brown swiss cows; бурі швейцарські корови; heat stress; тепловий стрес; mastitis; мастит; milk yield; молочність