Ефективність вирощування картоплі в умовах фермерського господарства «СОНЯЧНЕ» Новомосковського району Дніпропетровської області - Капуста, Роман; Kapusta, Roman (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкти вивчення: агроценози картоплі за умов зрошення. Метою досліджень було пошук шляхів підвищення ефективності виробництва картоплі за рахунок підбору сортів та строків посадки, розробки водного режиму та живлення картоплі, удосконалення інтегрованої системи захисту рослин, наукових принципів ресурсозберігаючої технології виробництва. Obiekty vyvchennia: ahrotsenozy kartopli za umov zroshennia. Metoiu doslidzhen bulo poshuk shliakhiv pidvyshchennia efektyvnosti vyrobnytstva kartopli za rakhunok pidboru sortiv ta strokiv posadky, rozrobky vodnoho rezhymu ta zhyvlennia kartopli, udoskonalennia intehrovanoi systemy zakhystu roslyn, naukovykh pryntsypiv resursozberihaiuchoi tekhnolohii vyrobnytstva.
Efektyvnist vyroshchuvannia kartopli v umovakh fermerskoho hospodarstva «SONIaChNE» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: підготовка насіннєвого матеріалу; pidhotovka nasinnievoho materialu; картопля; kartoplia; органічне вирощування картоплі; orhanichne vyroshchuvannia kartopli; інновації у вирощуванні картоплі; innovatsii u vyroshchuvanni kartopli; крапельний полив; krapelnyi polyv