Вплив плазмохімічно активованих розчинів на процес виробництва високоякісного житнього солоду - Півоваров, Олександр Андрійович; Pivovarov, Oleksandr; Чурсинов, Ю.О.; Chursynov, Yu.O.; Ковальова, Олена Сергіївна; Kovalova, Olena; Пономаренко, Ю.В.; Ponomarenko, Yu.V. (Інститут зернового господарства НААН України, 2013)
Проведено цикл досліджень стосовно зміни енергії та здатності проростання зерна жита при використанні, як замочувальної рідини, водних розчинів оброблених контактною нерівноважною плазмою. Результати досліджень свідчать про більш активний перебіг процесу проростання зерна при використанні запропонованих плазмохімічно активованих розчинів. Крім того, було проведено дослідження вмісту цукру в зерновій сировині. - A cycle of research was conducted on changes in the energy and germination ability of rye grain when using, as a soaking liquid, aqueous solutions treated with non-equilibrium contact plasma. The research results indicate a more active course of the grain germination process when using the proposed plasma-chemically activated solutions. In addition, a study of the sugar content in grain raw materials was conducted.
The influence of plasma-chemically activated solutions on the production process of high-quality rye malt
Keywords: жито; rye; житній солод; rye malt; плазмохімічно активовані водні розчини; plasma chemically activated aqueous solutions; стимулятор росту; growth stimulator; проростання зерна; grain germination; вміст цукру; sugar content; пророщена зернова сировина; germinated grain raw materials