Вплив комплексних регуляторів росту та попередників на врожайність пшениці озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірма «Наукова» Дніпровського району Дніпропетровської області - Ткаченко, Владислав Сергійович; Tkachenko, Vladyslav Serhiiovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
Отримання стабільно-високих врожаїв пшениці озимої є однією із важливих проблем у аграрному виробництві у Степу України, де пшениця являється провідною продовольчою культурою та займає в структурі зернових посівів половину посівних площ. Одним шляхом із багатьох вирішення цього питання є подальше удосконалення технології вирощування цієї культури, яке повинне бути направлене як на формування високопродуктивних посівів, тобто стійких до стресових погодних явищ, так і гарантування екологічної безпеки навколишнього середовища. Otrymannia stabilno-vysokykh vrozhaiv pshenytsi ozymoi ye odniieiu iz vazhlyvykh problem u ahrarnomu vyrobnytstvi u Stepu Ukrainy, de pshenytsia yavliaietsia providnoiu prodovolchoiu kulturoiu ta zaimaie v strukturi zernovykh posiviv polovynu posivnykh ploshch. Odnym shliakhom iz bahatokh vyrishennia tsoho pytannia ye podalshe udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia tsiiei kultury, yake povynne buty napravlene yak na formuvannia vysokoproduktyvnykh posiviv, tobto stiikykh do stresovykh pohodnykh yavyshch, tak i harantuvannia ekolohichnoi bezpeky navkolyshnoho seredovyshcha.
Vplyv kompleksnykh rehuliatoriv rostu ta poperednykiv na vrozhainist pshenytsi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu Ahrofirma «Naukova» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: пшениця озима; pshenytsia ozyma; регулятор росту; rehuliator rostu; попередники; poperednyky; врожайність; vrozhainist