Особливості діагностики ретровірусних інфекцій котів - Ткаченко, Олексій Андрійович; Tkatschenko, A. A.; Tkatschenko, O. A.; Tkatschenko, Оleksii; Tkachenko, Olexiy; Tkachenko, A. A.; Алексєєва, Наталія Вікторівна; Alekseeva, Nataliya; Alekseeva, N. V.; Alekseeva, Natalia; Гавриліна, Олена Геннадіївна; Gavrilina, O.; et al. (Одеський ДАУ, 2019)
Встановлено, що ретровірусні інфекції котів у місті Дніпро мають тенденцію до поширення, з превалюванням лейкозу котів. Діагностика лейкозу та вірусного імунодефіциту котів утруднена через відсутність характерних клінічних ознак, тому проводиться комплексно із застосуванням гематологічного, біохімічного, імунохроматографічного, цитологічного та ПЛР-досліджень. Установлено, что ретровирусные инфекции кошек в городе Днепр имеют тенденцию к распространению, с превалированием лейкоза кошек. Диагностика лейкоза и вирусного иммунодефицита кошек утруднена из-за отсутствия характерных клинических признаков, поэтому проводится комплексно с применением гематологического, биохимического, иммунохроматографического, цитологического и ПЦР-исследования. It has been established that retroviral infections of cats in the city of Dnipro tend to spread, with the prevalence of leukemia in cats. Diagnosis of leukemia and viral immunodeficiency in cats is difficult due to the absence of characteristic clinical signs, therefore it is carried out comprehensively using hematological, biochemical, immunochromatographic, cytological and PCR-studies.
Features of the diagnosis of retroviral infections of cats
Ткаченко Олексій Андрійович http://orcid.org/0000-0003-0978-6575 Алексєєва Наталія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-1984-5209 Гавриліна Олена Геннадіївна http://orcid.org/0000-0001-9624-9510
Keywords: обґрунтування діагнозу; substantiation of the diagnosis; лейкемія котів; feline leukemia; вірусний імунодефіцит котів; feline viral immunodeficiency; розповсюдження; spread; клінічні ознаки; clinical features; цитологічне дослідження; cytological examination