Використання кормових добавок у годівлі бройлерів - Цап, Світлана Володимирівна; Tsap, S.; Tsap, Svitlana; Tsap, S. V.; Tsap, Svitlana V.; Tsap, Svitlana Volodymyrivna; Оріщук, Оксана Сергіївна; Orishchuk, O. S.; Orishchuk, O.; Orishchuk, Oksana; Orischuk, O.; Омелян, Я. С.; et al. (Сумський НАУ, 2025)
Досліджено вплив кормових добавок на основі сухого пальмового жиру у складі комбікормів на продуктивність і перетравність поживних речовин у курчат-бройлерів. Встановлено, що використання вітамінно-амінокислотно-мінерально-жирового комплексу, білково-жирового концентрату та білково-вітамінної добавки сприяє підвищенню живої маси, поліпшенню перетравності протеїну, жиру та клітковини, що забезпечує більш ефективне використання поживних речовин раціону. Doslidzheno vplyv kormovykh dobavok na osnovi sukhoho palmovoho zhyru u skladi kombikormiv na produktyvnist i peretravnist pozhyvnykh rechovyn u kurchat-broileriv. Vstanovleno, shcho vykorystannia vitaminno-aminokyslotno-mineralno-zhyrovoho kompleksu, bilkovo-zhyrovoho kontsentratu ta bilkovo-vitaminnoi dobavky spryiaie pidvyshchenniu zhyvoi masy, polipshenniu peretravnosti proteinu, zhyru ta klitkovyny, shcho zabezpechuie bilsh efektyvne vykorystannia pozhyvnykh rechovyn ratsionu.
Vykorystannia kormovykh dobavok u hodivli broileriv
Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х
Keywords: пальмовий жир; palmovyi zhyr; курчата-бройлери; kurchata-broilery; кормові добавки; kormovi dobavky; перетравність; peretravnist