Удосконалення та розвиток системи управління матеріальними потоками підприємства - Гусейнова, Олександра Василівна; Huseinova, Oleksandra (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою роботи є аналіз сучасного стану системи управління матеріальними потоками у ФГ «Вікторія» та розробка практичних рекомендацій щодо її удосконалення й розвитку з урахуванням специфіки діяльності аграрного підприємства. Відповідно до поставленої мети в роботі передбачено вирішення таких завдань: - розкрити теоретичні аспекти організації та управління матеріальними потоками підприємства; - охарактеризувати організаційно-економічну структуру та логістичну діяльність ФГ «Вікторія»; - проаналізувати ефективність існуючої системи управління матеріальними потоками; - виявити проблеми та недоліки логістичного обслуговування на підприємстві; - запропонувати шляхи вдосконалення логістичних процесів; - обґрунтувати економічну доцільність і ефективність запропонованих рішень. Об’єктом дослідження є система управління матеріальними потоками у фермерському господарстві «Вікторія». Предметом дослідження виступають методи, моделі та інструменти управління матеріальними потоками на підприємстві аграрного профілю. Metoiu roboty ye analiz suchasnoho stanu systemy upravlinnia materialnymy potokamy u FH «Viktoriia» ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo yii udoskonalennia y rozvytku z urakhuvanniam spetsyfiky diialnosti ahrarnoho pidpryiemstva. Vidpovidno do postavlenoi mety v roboti peredbacheno vyrishennia takykh zavdan: - rozkryty teoretychni aspekty orhanizatsii ta upravlinnia materialnymy potokamy pidpryiemstva; - okharakteryzuvaty orhanizatsiino-ekonomichnu strukturu ta lohistychnu diialnist FH «Viktoriia»; - proanalizuvaty efektyvnist isnuiuchoi systemy upravlinnia materialnymy potokamy; - vyiavyty problemy ta nedoliky lohistychnoho obsluhovuvannia na pidpryiemstvi; - zaproponuvaty shliakhy vdoskonalennia lohistychnykh protsesiv; - obgruntuvaty ekonomichnu dotsilnist i efektyvnist zaproponovanykh rishen. Obiektom doslidzhennia ye systema upravlinnia materialnymy potokamy u fermerskomu hospodarstvi «Viktoriia». Predmetom doslidzhennia vystupaiut metody, modeli ta instrumenty upravlinnia materialnymy potokamy na pidpryiemstvi ahrarnoho profiliu.
Udoskonalennia ta rozvytok systemy upravlinnia materialnymy potokamy pidpryiemstva
Keywords: аграрне підприємство; ahrarne pidpryiemstvo; управління матеріальними потоками; upravlinnia materialnymy potokamy; удосконалення та розвиток; udoskonalennia ta rozvytok