Оптимізація технології виробництва свинини в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрофірмі ім. Горького» Новомосковського району Дніпропетровської області - Павлюк, Ірина Русланівна; Pavliuk, Iryna Ruslanivna (Дніпровський ДАЕУ, 2020)
Більший відсоток товарної свинини виробляється на невеликих фермах за обмеженої кількості зернових інгредієнтів. Тому за таких умов забезпечити тварин рекомендованими елементами живлення неможливо без введення до складу зерносумішей кормових добавок, які в повній мірі забезпечують організм поросят амінокислотами, вітамінами, мінералами. Пошук методів оптимізації технології виробництва свинини за рахунок додаткового введення в структуру раціонів відгодівельного молодняку кормових добавок є достатньо актуальним, що і визначає необхідність вибраної нами теми дипломної роботи. Метою дипломної роботи було встановлення ефективності використання в раціонах годівлі поросят білково-вітамінно-мінеральної добавки «Мінактивіт» в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма ім. Горького» Новомосковського району Дніпропетровської області. Bilshyi vidsotok tovarnoi svynyny vyrobliaietsia na nevelykykh fermakh za obmezhenoi kilkosti zernovykh inhrediientiv. Tomu za takykh umov zabezpechyty tvaryn rekomendovanymy elementamy zhyvlennia nemozhlyvo bez vvedennia do skladu zernosumishei kormovykh dobavok, yaki v povnii miri zabezpechuiut orhanizm porosiat aminokyslotamy, vitaminamy, mineralamy. Poshuk metodiv optymizatsii tekhnolohii vyrobnytstva svynyny za rakhunok dodatkovoho vvedennia v strukturu ratsioniv vidhodivelnoho molodniaku kormovykh dobavok ye dostatno aktualnym, shcho i vyznachaie neobkhidnist vybranoi namy temy dyplomnoi roboty. Metoiu dyplomnoi roboty bulo vstanovlennia efektyvnosti vykorystannia v ratsionakh hodivli porosiat bilkovo-vitaminno-mineralnoi dobavky «Minaktyvit» v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrofirma im. Horkoho» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny v tovarystvi z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrofirmi im. Horkoho» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: свинарство; svynarstvo; відтворювальна здатність свиноматок; vidtvoriuvalna zdatnist svynomatok; утримання свиней; utrymannia svynei; відгодівля свиней; vidhodivlia svynei; білково-вітамінно-мінеральна добавка «Мінактивіт»; bilkovo-vitaminno-mineralna dobavka «Minaktyvit»; оптимізація технології виробництва свинини; optymizatsiia tekhnolohii vyrobnytstva svynyny