Організація міжсекторальної взаємодії щодо публічних закупівель в процесах будівництва та ремонту доріг - Щеглова, Наталія Михайлівна; Shchehlova, Nataliia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження – механізми публічних закупівель в Україні. Предмет дослідження – сукупність заходів організаційного, адміністративно-правового, контрольного та фінансового характеру з удосконалення процесів здійснення публічних закупівель в Україні. Метою роботи є розробка шляхів посилення міжсекторальної взаємодії під час впровадження політики публічних закупівель в Україні. Методи дослідження. Діалектичний метод пізнання, застосований до вивчення сучасних теоретико-методичних розробок щодо функціонування механізму реалізації політики публічних закупівель; статистичний, компаративний аналіз для визначення характеристик та проблем організації публічних закупівель. Obiekt doslidzhennia – mekhanizmy publichnykh zakupivel v Ukraini. Predmet doslidzhennia – sukupnist zakhodiv orhanizatsiinoho, administratyvno-pravovoho, kontrolnoho ta finansovoho kharakteru z udoskonalennia protsesiv zdiisnennia publichnykh zakupivel v Ukraini. Metoiu roboty ye rozrobka shliakhiv posylennia mizhsektoralnoi vzaiemodii pid chas vprovadzhennia polityky publichnykh zakupivel v Ukraini. Metody doslidzhennia. Dialektychnyi metod piznannia, zastosovanyi do vyvchennia suchasnykh teoretyko-metodychnykh rozrobok shchodo funktsionuvannia mekhanizmu realizatsii polityky publichnykh zakupivel; statystychnyi, komparatyvnyi analiz dlia vyznachennia kharakterystyk ta problem orhanizatsii publichnykh zakupivel.
Orhanizatsiia mizhsektoralnoi vzaiemodii shchodo publichnykh zakupivel v protsesakh budivnytstva ta remontu dorih
Keywords: органи публічної влади; public governmenтs; публічні закупівлі; public procurement; міжсекторальна синергія; intersectoral synergy; транспарентність; transparency; управління бюджетними коштами; management of budget costs