Управління ресурсним потенціалом підприємства - Юрченко, Леся Віталіївна; Yurchenko, Lesia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єкт дослідження: процес управління ресурсним потенціалом підприємства. Предмет дослідження: сукупність теоретичних, практичних, методичних аспектів оцінки та резерви підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу закладу освіти ДДАЕУ. Мета і завдання дослідження. Метою роботи є обґрунтування теоретичних та практичних засад формування ресурсного потенціалу аграрного підприємства та напрямів підвищення ефективності його використання. Методи дослідження. В кваліфікаційній роботі використано наступні методи: абстрактно-логічний, економіко-математичний, економіко-статистичний, метод оптимізації, аналізу, синтезу, наукового узагальнення, порівняльного аналізу, методи групування, методи порівняльного аналізу, аналогій, моделювання, екстраполяції. Obiekt doslidzhennia: protses upravlinnia resursnym potentsialom pidpryiemstva. Predmet doslidzhennia: sukupnist teoretychnykh, praktychnykh, metodychnykh aspektiv otsinky ta rezervy pidvyshchennia efektyvnosti vykorystannia resursnoho potentsialu zakladu osvity DDAEU. Meta i zavdannia doslidzhennia. Metoiu roboty ye obgruntuvannia teoretychnykh ta praktychnykh zasad formuvannia resursnoho potentsialu ahrarnoho pidpryiemstva ta napriamiv pidvyshchennia efektyvnosti yoho vykorystannia. Metody doslidzhennia. V kvalifikatsiinii roboti vykorystano nastupni metody: abstraktno-lohichnyi, ekonomiko-matematychnyi, ekonomiko-statystychnyi, metod optymizatsii, analizu, syntezu, naukovoho uzahalnennia, porivnialnoho analizu, metody hrupuvannia, metody porivnialnoho analizu, analohii, modeliuvannia, ekstrapoliatsii.
Upravlinnia resursnym potentsialom pidpryiemstva
Keywords: потенціал; Potential; ресурси; resources; підприємство; enterprise; бюджетна установа; budgetary institution; оцінка; evaluation; ефективність; efficiency; фінансові результати; financial results