Системи управління вмістом - Бондаренко, Катерина; Bondarenko, Kateryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Система управління вмістом (CMS) – це програмне забезпечення або набір відповідних програм, які використовуються для створення та управління цифровим контентом. CMS зазвичай використовуються для управління контентом для підприємств та управління веб-контентом (WCM). ECM полегшує співпрацю на робочому місці, інтегруючи управління документами, управління цифровими активами та функції зберігання записів, а також надає кінцевим користувачам рольовий доступ до цифрових активів організації. WCM полегшує спільну розробку веб-сайтів. Програмне забезпечення ECM часто включає функцію публікації WCM, але веб-сторінки ECM, як правило, залишаються позаду брандмауера організації. Systema upravlinnia vmistom (CMS) – tse prohramne zabezpechennia abo nabir vidpovidnykh prohram, yaki vykorystovuiutsia dlia stvorennia ta upravlinnia tsyfrovym kontentom. CMS zazvychai vykorystovuiutsia dlia upravlinnia kontentom dlia pidpryiemstv ta upravlinnia veb-kontentom (WCM). ECM polehshuie spivpratsiu na robochomu mistsi, intehruiuchy upravlinnia dokumentamy, upravlinnia tsyfrovymy aktyvamy ta funktsii zberihannia zapysiv, a takozh nadaie kintsevym korystuvacham rolovyi dostup do tsyfrovykh aktyviv orhanizatsii. WCM polehshuie spilnu rozrobku veb-saitiv. Prohramne zabezpechennia ECM chasto vkliuchaie funktsiiu publikatsii WCM, ale veb-storinky ECM, yak pravylo, zalyshaiutsia pozadu brandmauera orhanizatsii.
Systemy upravlinnia vmistom
Keywords: система управління вмістом (CMS); systema upravlinnia vmistom (CMS); управління контентом; upravlinnia kontentom; доступ до цифрових активів; dostup do tsyfrovykh aktyviv