Концептуальні моделі аналізу галузі сільського господарства - Халатур, Світлана Миколаївна; Khalatur, Svitlana (Придніпровська державна академія будівництва і архітектури, 2017)
Здійснено огляд і оцінку ряду конкретних моделей аналізу галузі сільського господарства, відповідних кожному типу ситуації на ринку. Специфікації і дизайн цих моделей, як правило, підкреслюють різні теоретичні міркування і спираються на різні методи аналізу. Визначено, що розвиток галузі сільського господарства України потребує інтегрованого галузево-територіального підходу. Модель аналізу галузі сільського господарства може бути використана для моделювання всеосяжного впливу багатьох економічних умов і політичних змінних, які можуть змінюватися одночасно, на сільськогосподарське виробництво, споживання і збут. Модель аналізу сільськогосподарської політики призначена в якості інструменту підтримки прийняття рішень для осіб, що визначають цю політику, а також може бути використана для академічних дослідників змінними. Проаналізовано концептуальні моделі аналізу галузі сільського господарства. Визначено необхідні умови розвитку галузі сільського господарства в Україні. The critical review and evaluation of a number of specific models of agriculture analysis is made, appropriate to each type of market situation. The specification and design of these models tend to emphasize different theoretical considerations and based on different methods of analysis. It was determined that the development of Ukraine`s agriculture needs integrated sectoral and territorial approach. Model analysis of agriculture can be used to simulate the impact of overall economic conditions and many political variables that can be changer at the same time, agricultural production, consumption and sales. Model analysis of agricultural policy is intended as a tool for decision support for those who those define the policy, and can be used academic researchers to identify the complex of internal relationships between economic variables. The conceptual agriculture analysis models are analyzed. The necessary conditions for development of agriculture in Ukraine are determined.
Conceptual models of agriculture analusis
Keywords: модель; model; політика сільськогосподарського розвитку; policy of agricultural development; галузь; sector; сільське господарство; agriculture