Модуляція бар’єрної функції та імунної відповіді кишечника поросят після відлучення - Шептуха, О. А.; Sheptukha, O. A.; Масюк, Дмитро Миколайович; Masjuk, D.; Masiuk, Dmytro; Masiuk, D. N.; Masiuk, D. M.; Masiuk, D.; Masyuk, D. N.; Masyuk, D. M.; Masyuk, D.; Masjuk, Dmytro; et al. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, 2023)
Ізотонічний продукт PxW модулює у відлучених поросят продукцію інтерферону-α та вміст Е-кадгерину, які є показниками вродженого імунітету та бар’єрної функції кишечника. Таким чином, використання ІПС для підтримки здоров’я кишечника поросят після відлучення може бути перспективною складовою у загальній стратегії розвитку сучасного свинарства в умовах обмеження використання антибіотиків. Izotonichnyi produkt PxW moduliuie u vidluchenykh porosiat produktsiiu interferonu-α ta vmist E-kadherynu, yaki ye pokaznykamy vrodzhenoho imunitetu ta bariernoi funktsii kyshechnyka. Takym chynom, vykorystannia IPS dlia pidtrymky zdorovia kyshechnyka porosiat pislia vidluchennia mozhe buty perspektyvnoiu skladovoiu u zahalnii stratehii rozvytku suchasnoho svynarstva v umovakh obmezhennia vykorystannia antybiotykiv.
Moduliatsiia bariernoi funktsii ta imunnoi vidpovidi kyshechnyka porosiat pislia vidluchennia
Масюк Дмитро Миколайович https://orcid.org/0000-0002-2800-2580 Недзвецький Віктор Станіславович https://orcid.org/0000-0001-8975-6952
Keywords: використання антибіотиків; vykorystannia antybiotykiv; імунітет; imunitet; бар’єрна функція кишечника; barierna funktsiia kyshechnyka; свинарство; svynarstvo