Управління формуванням витрат виробництва на основі критеріїв ефективності - Гаркавий, Валерій Васильович; Garkavyi, Valerii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Економічна ефективність сільськогосподарського виробництва характеризується співвідношенням результатів діяльності з витратами і виробничими ресурсами. Характер реагування прибутку на зміни в діяльності сільськогосподарських підприємств залежить від структури витрат, в тому числі і від співвідношення постійних і змінних витра. Тому важливого значення в процесі управління витратами набуває поділ їх на постійні і змінні залежно від обсягу діяльності. Ekonomichna efektyvnist silskohospodarskoho vyrobnytstva kharakteryzuietsia spivvidnoshenniam rezultativ diialnosti z vytratamy i vyrobnychymy resursamy. Kharakter reahuvannia prybutku na zminy v diialnosti silskohospodarskykh pidpryiemstv zalezhyt vid struktury vytrat, v tomu chysli i vid spivvidnoshennia postiinykh i zminnykh vytra. Tomu vazhlyvoho znachennia v protsesi upravlinnia vytratamy nabuvaie podil yikh na postiini i zminni zalezhno vid obsiahu diialnosti.
Upravlinnia formuvanniam vytrat vyrobnytstva na osnovi kryteriiv efektyvnosti
Keywords: сільськогосподарське виробництво; silskohospodarske vyrobnytstvo; управління витратами; upravlinnia vytratamy; критерії ефективності; kryterii efektyvnosti