Буферна здатність ґрунтів як індикатор стану стійкості ґрунтів зеленої інфраструктури до деградації (м. Дніпро) - Стрепетова, Х. В.; Strepetova, Kh.; Дідур, О. О.; Didur, O.; Кацевич, В. В.; Katsevych, V.; Голобородько, К. К.; Holoborodko, K. (My University, 2023)
Висвітлено функції міських парків та деревних насаджень у них. Показано, що неодмінною складовою паркових зелених насаджень є ґрунт, який визначає ріст і продуктивність дерев. Досліджено буферність ґрунтів на території парку Шевченка (м. Дніпро) під впливом інтродукованих деревних рослин. За величиною загальної буферної здатності виділено дві групи ґрунтів, які відрізняються стійкістю до деградації. The functions of urban parks and tree plantations in them are highlighted. It is shown that an essential component of park green spaces is soil, which determines the growth and productivity of trees. The buffering capacity of soils in the territory of Shevchenko Park (Dnipro city) under the influence of introduced woody plants was investigated. According to the value of the total buffering capacity, two groups of soils were identified that differ in their resistance to degradation.
The buffer capacity of soils as an indicator of the state of resistance of green infrastructure soils to degradation (city of Dnipro)
Keywords: парк; park; насадження; plantings; буферність ґрунтів; soil buffering