Формування врожайності нових гібридів соняшнику залежно від елементів технології вирощування в умовах Північного Степу України - Лобода, М.О.; Loboda, M. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета проведення досліджень полягає у дослідженні процесів формування продуктивності та якості насіння соняшнику під впливом елементів технології, шляхом удосконалення технології її вирощування із залученням економічно вигідних та екологічно безпечних заходів. Об’єкт досліджень: процеси росту і розвитку рослин та формування продуктивності та якості насіння соняшнику залежно від застосування іноваційних елементів технології. Meta provedennya doslidzhenʹ polyahaye u doslidzhenni protsesiv formuvannya produktyvnosti ta yakosti nasinnya sonyashnyku pid vplyvom elementiv tekhnolohiyi, shlyakhom udoskonalennya tekhnolohiyi yiyi vyroshchuvannya iz zaluchennyam ekonomichno vyhidnykh ta ekolohichno bezpechnykh zakhodiv. Obʺyekt doslidzhenʹ: protsesy rostu i rozvytku roslyn ta formuvannya produktyvnosti ta yakosti nasinnya sonyashnyku zalezhno vid zastosuvannya inovatsiynykh elementiv tekhnolohiyi.
Formuvannya vrozhaynosti novykh hibrydiv sonyashnyku zalezhno vid elementiv tekhnolohiyi vyroshchuvannya v umovakh Pivnichnoho Stepu Ukrayiny Yield formation of new sunflower hybrids depending on the elements of cultivation technology in the Northern
Keywords: соняшник; sunflower; технологія вирощування; cultivation technology; урожайність; yield; безпека; safety