Проблемні аспекти обліково-аналітичного забезпечення управління кредиторською заборгованістю в контексті фінансово-економічної безпеки підприємства - Губарик, Ольга Миколаївна; Hubaryk, Olga; Геркіял, Назар Романович; Herkiyal, Nazar (Мукачівський державний університет, 2023)
Статтю присвячено окресленню особливостей обліку кредиторської заборгованості та визначенню актуальних напрямів удосконалення його організації на підприємстві. В статті заплановано розкрити характерні риси формування обліково-аналітичного забезпечення управління кредиторською заборгованістю в контексті оцінювання рівня фінансово-економічної безпеки підприємства, проаналізувати основні фактори зростання кредиторської заборгованості підприємства, різновиди кредиторської заборгованості в розрізі контрагентів внутрішнього та зовнішнього середовищ підприємства. Наголошено на необхідності визначення основних напрямів класифікації кредиторської заборгованості в системі забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства. Проаналізовано вплив кредиторської заборгованості на рівень фінансово-економічної безпеки підприємства. Проведено детальний аналіз підсистем обліково-аналітичного забезпечення управління кредиторською заборгованістю в системі фінансово-економічної безпеки підприємства. The article is devoted to outlining the features of accounts payable accounting and determining current directions for improving its organization at the enterprise. The article plans to reveal the characteristic features of the formation of accounting and analytical support for the management of payables in the context of assessing the level of financial and economic security of the enterprise, to analyze the main factors of the growth of the payables of the enterprise, the types of payables in terms of counterparties of the internal and external environments of the enterprise. The need to determine the main directions of classification of payables in the system of ensuring the financial and economic security of the enterprise is emphasized. The influence of accounts payable on the level of financial and economic security of the enterprise is analyzed. A detailed analysis of subsystems of accounting and analytical support of accounts payable management in the system of financial and economic security of the enterprise was carried out.
Problematic aspects of accounting and analytical support of payables management in the context of financial and economic security of the enterprise
Keywords: облікове забезпечення; Accounting support; аналітичне забезпечення; analytical support; управління; management; кредиторська заборгованість; accounts payable; безпека; security; підприємство; enterprise