Удосконалення стратегії процесного управління підприємством - Кузьмін, Максим Сергійович; Kuzmin, Maksym (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Мета дослідження полягає в розробці напрямів удосконалення стратегії процесного управління в СТОВ «Славутич» для підвищення ефективності його функціонування та забезпечення сталого розвитку підприємства в умовах змінного зовнішнього середовища. Завдання дослідження:  розкрити сутність процесного підходу та стратегічного управління в контексті сільськогосподарських підприємств;  надати організаційно-економічну характеристику СТОВ «Славутич»;  провести аналіз чинної системи процесного управління підприємством;  визначити основні проблеми, бар’єри та резерви вдосконалення;  обґрунтувати шляхи формування ефективної стратегії процесного управління;  оцінити економічну доцільність запропонованих змін. Об’єкт дослідження – система процесного управління підприємством у сільському господарстві. Предмет дослідження – механізми стратегічного управління бізнес-процесами в діяльності СТОВ «Славутич». Meta doslidzhennia poliahaie v rozrobtsi napriamiv udoskonalennia stratehii protsesnoho upravlinnia v STOV «Slavutych» dlia pidvyshchennia efektyvnosti yoho funktsionuvannia ta zabezpechennia staloho rozvytku pidpryiemstva v umovakh zminnoho zovnishnoho seredovyshcha. Zavdannia doslidzhennia:  rozkryty sutnist protsesnoho pidkhodu ta stratehichnoho upravlinnia v konteksti silskohospodarskykh pidpryiemstv;  nadaty orhanizatsiino-ekonomichnu kharakterystyku STOV «Slavutych»;  provesty analiz chynnoi systemy protsesnoho upravlinnia pidpryiemstvom;  vyznachyty osnovni problemy, bariery ta rezervy vdoskonalennia;  obgruntuvaty shliakhy formuvannia efektyvnoi stratehii protsesnoho upravlinnia;  otsinyty ekonomichnu dotsilnist zaproponovanykh zmin. Obiekt doslidzhennia – systema protsesnoho upravlinnia pidpryiemstvom u silskomu hospodarstvi. Predmet doslidzhennia – mekhanizmy stratehichnoho upravlinnia biznes-protsesamy v diialnosti STOV «Slavutych».
Udoskonalennia stratehii protsesnoho upravlinnia pidpryiemstvom
Keywords: процесне управління підприємством; protsesne upravlinnia pidpryiemstvom; підвищення ефективності; pidvyshchennia efektyvnosti; удосконалення стратегії; udoskonalennia stratehii