Удосконалення державної політики у сфері охорони здоров’я в період глобальних викликів - Максудов, Рустам Вагіду огли; Maksudov, Rustam (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є визначення напрямів удосконалення державного регулювання в сфері охорони здоров’я. Об’єкт дослідження - державне управління у сфері охорони здоров’я в період глобальних викликів. Предмет дослідження теоретико-методичні та практичні аспекти щодо удосконалення державної політики. Методи дослідження синтез різних механізмів впливу на державне регулювання, аналіз іноземного досвіду впровадження реформ. В ході дослідження розглянуто теоретико-методичні засади впровадження державної політики у сфері охорони здоров’я в період глобальних викликів. Проаналізовано історію виникнення та розвитку українського медичного сектору. Здійснено аналіз реалізації державно політики у сфері охорони здоров’я. Визначено основні особливості реформування державної політики у сфері охорони здоров’я. Результати впроваджені в діяльність підприємства Комунальне підприємство «Новомосковська міська стоматологічна поліклініка «Новомосковської міської ради». Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye vyznachennia napriamiv udoskonalennia derzhavnoho rehuliuvannia v sferi okhorony zdorovia. Obiekt doslidzhennia - derzhavne upravlinnia u sferi okhorony zdorovia v period hlobalnykh vyklykiv. Predmet doslidzhennia teoretyko-metodychni ta praktychni aspekty shchodo udoskonalennia derzhavnoi polityky. Metody doslidzhennia syntez riznykh mekhanizmiv vplyvu na derzhavne rehuliuvannia, analiz inozemnoho dosvidu vprovadzhennia reform. V khodi doslidzhennia rozghlianuto teoretyko-metodychni zasady vprovadzhennia derzhavnoi polityky u sferi okhorony zdorovia v period hlobalnykh vyklykiv. Proanalizovano istoriiu vynyknennia ta rozvytku ukrainskoho medychnoho sektoru. Zdiisneno analiz realizatsii derzhavno polityky u sferi okhorony zdorovia. Vyznacheno osnovni osoblyvosti reformuvannia derzhavnoi polityky u sferi okhorony zdorovia. Rezultaty vprovadzheni v diialnist pidpryiemstva Komunalne pidpryiemstvo «Novomoskovska miska stomatolohichna poliklinika «Novomoskovskoi miskoi rady».
Udoskonalennia derzhavnoi polityky u sferi okhorony zdorovia v period hlobalnykh vyklykiv
Keywords: система охорони здоров'я; health care system; державна політика; public policy; державна медицина; public medicine; медичні послуги; medical services; тренди; trends; конкуренція; competition; телемедицина; telemedicine; неформальні платежі; informal payments; добровільне медичне страхування; voluntary medical insurance; війна; war; нсзу; nhshu; кадрова політика; personnel policy; медичний туризм; medical tourism; програма медичних гарантій; medical scholarship program