Проблемні питання відтворення високопродуктивних молочних корів в умовах Придніпров’я - Заярко, Олександр Ілліч; Zaiarko, O. I.; Zaiarko, A. I.; Високос, Микола Петрович; Vysokos, Mykola; Vysokos, M. P.; Vysokos, Mykola P.; Vysokos, M.; Милостивий, Роман Васильович; Mylostyvyi, Roman; Milostiviy, Roman; Milostivyiy, Roman; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Зважаючи на достатньо високий позитивний зв’язок між заплідненістю корів і запропонованим нами температурно-вологісним індексом (ТВІ КАТ), вважаємо доцільним його використання при оцінюванні впливу оточуючого середовища на відтворення стада за утримання в сучасних приміщеннях ангарного типу. Zvazhaiuchy na dostatno vysokyi pozytyvnyi zviazok mizh zaplidnenistiu koriv i zaproponovanym namy temperaturno-volohisnym indeksom (TVI KAT), vvazhaiemo dotsilnym yoho vykorystannia pry otsiniuvanni vplyvu otochuiuchoho seredovyshcha na vidtvorennia stada za utrymannia v suchasnykh prymishchenniakh anharnoho typu.
Problemni pytannia vidtvorennia vysokoproduktyvnykh molochnykh koriv v umovakh Prydniprovia
Високос Микола Петрович https://orcid.org/0000-0001-9686-8848 Милостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813
Keywords: температурно-вологісний індекс; temperaturno-volohisnyi indeks; відтворення; vidtvorennia; високопродуктивні молочні корови; vysokoproduktyvni molochni korovy; розведення тварин; rozvedennia tvaryn; продуктивне довголіття корів; produktyvne dovholittia koriv