Управлінський консалтинг для удосконалення бізнес-процесів в організації діяльності підприємства - Байдак, Дарина Вікторівна; Baidak, Daryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єкт дослідження процес управлінського консалтингу. Предмет дослідження удосконалення управління бізнес-процесами господарства як комплексузаходів, направлених на підвищення ефективності діяльності ФГ «Орхідея» Метою роботи є дослідження теоретичних і практичних аспектів управлінського консалтингу для фермерського господарства. Методи дослідження. Для досягнення поставлених цілей в кваліфікаційній роботі використані наступні методи дослідження: статистичні методи; монографічний метод; SWOT-аналізу; розрахунково-конструктивний матод, кореляційно-регресійного аналізу; аналізу і синтезу. При обробці досліджуваних показників була використана програма Microsoft Excel. Одержані результати мають практичне значення, яке міститься в розробці і впровадженні проектних розрахунків по вирощуванню ехінацеї лікарської і в застосуванні проектного підходу в управлінні, який забезпечить ФГ «Орхідея» можливість працювати ефективніше. Підтвердження цього доведене предствленими розрахунками. Отримані результати виконаної роботи впроваджено в ФГ «Орхідея» Петриківського району Дніпропетровської області. Obiekt doslidzhennia protses upravlinskoho konsaltynhu. Predmet doslidzhennia udoskonalennia upravlinnia biznes-protsesamy hospodarstva yak kompleksuzakhodiv, napravlenykh na pidvyshchennia efektyvnosti diialnosti FH «Orkhideia» Metoiu roboty ye doslidzhennia teoretychnykh i praktychnykh aspektiv upravlinskoho konsaltynhu dlia fermerskoho hospodarstva. Metody doslidzhennia. Dlia dosiahnennia postavlenykh tsilei v kvalifikatsiinii roboti vykorystani nastupni metody doslidzhennia: statystychni metody; monohrafichnyi metod; SWOT-analizu; rozrakhunkovo-konstruktyvnyi matod, koreliatsiino-rehresiinoho analizu; analizu i syntezu. Pry obrobtsi doslidzhuvanykh pokaznykiv bula vykorystana prohrama Microsoft Excel. Oderzhani rezultaty maiut praktychne znachennia, yake mistytsia v rozrobtsi i vprovadzhenni proektnykh rozrakhunkiv po vyroshchuvanniu ekhinatsei likarskoi i v zastosuvanni proektnoho pidkhodu v upravlinni, yakyi zabezpechyt FH «Orkhideia» mozhlyvist pratsiuvaty efektyvnishe. Pidtverdzhennia tsoho dovedene predstvlenymy rozrakhunkamy. Otrymani rezultaty vykonanoi roboty vprovadzheno v FH «Orkhideia» Petrykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti.
Upravlinskyi konsaltynh dlia udoskonalennia biznes-protsesiv v orhanizatsii diialnosti pidpryiemstva
Keywords: управлінське консультування; management consulting; операційний консалтинг; operational consulting; консалтинг бізнес-процесів; consulting business process; конкурентні переваги; competitive advantages; бізнес-ідея; business idea