Ефективність захисту гороху овочевого від пероноспорозу в умовах фермерського господарства «Істок-С» Нікопольського району Дніпропетровської області - Скрипник, Артур Олександрович (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
Проведено здобувачем підготовчі роботи (вивчення публікацій, методик), проведені напрацювання в праксеологічній стадії, проведені оригінальні експерименти та критично осмислені їх результати, зроблено визначення максимальної доцільності та ефективності захисту від пероноспорозу для овочевого гороху, виконано порівняння цін реалізації з фактичними витратами у виробничих умовах фермерського господарства. Результати роботи оприлюднені в матеріалах конференції та попереднього захисту (складені тези та доповідь). Provedeno zdobuvachem pidhotovchi roboty (vyvchennia publikatsii, metodyk), provedeni napratsiuvannia v prakseolohichnii stadii, provedeni oryhinalni eksperymenty ta krytychno osmysleni yikh rezultaty, zrobleno vyznachennia maksymalnoi dotsilnosti ta efektyvnosti zakhystu vid peronosporozu dlia ovochevoho horokhu, vykonano porivniannia tsin realizatsii z faktychnymy vytratamy u vyrobnychykh umovakh fermerskoho hospodarstva. Rezultaty roboty opryliudneni v materialakh konferentsii ta poperednoho zakhystu (skladeni tezy ta dopovid).
Efektyvnist zakhystu horokhu ovochevoho vid peronosporozu v umovakh fermerskoho hospodarstva «Istok-S» Nikopolskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: горох овочевий; horokh ovochevyi; ураження пероноспорозом; urazhennia peronosporozom; біологічні препарати з фунгіцидною дією; biolohichni preparaty z funhitsydnoiu diieiu; продуктційна здатність; produkttsiina zdatnist