Проблеми впровадження управлінського обліку в українських підприємствах - Готвянська, А. С.; Hotvianska, A. S. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Управлінський облік являє собою процес вимірювання, накопичення, аналізу та передачі інформації, що використовується управлінцями для планування процесів в середині організації. Він має значні відмінності від звичного бухгалтерського обліку. Управлінський облік не обмежений у виборі методів та інструкцій. Методи розробляються здебільшого на підприємстві, де цей вид обліку застосовується. Він є складовою процесу управління, що орієнтована на задоволення потреб здебільшого стратегічного керування. Upravlinskyi oblik yavliaie soboiu protses vymiriuvannia, nakopychennia, analizu ta peredachi informatsii, shcho vykorystovuietsia upravlintsiamy dlia planuvannia protsesiv v seredyni orhanizatsii. Vin maie znachni vidminnosti vid zvychnoho bukhhalterskoho obliku. Upravlinskyi oblik ne obmezhenyi u vybori metodiv ta instruktsii. Metody rozrobliaiutsia zdebilshoho na pidpryiemstvi, de tsei vyd obliku zastosovuietsia. Vin ye skladovoiu protsesu upravlinnia, shcho oriientovana na zadovolennia potreb zdebilshoho stratehichnoho keruvannia.
Problemy vprovadzhennia upravlinskoho obliku v ukrainskykh pidpryiemstvakh
Keywords: управлінський облік; upravlinskyi oblik; методи; metody; підприємство; pidpryiemstvo