Особливості процесів дисипації в евтектичних розплавах на передкристалізаційному етапі - Береза, Олена Юріївна; Bereza, Olena (Сумський державний університет, 2023)
Запропонована модель виникнення самоорганізованих дисипативних структур у тонкому прошарку евтектичного розплаву для пояснення утворення комірчаного фронту кристалізації, що було підтверджено експериментальними дослідженнями. A model of the emergence of self-organized dissipative structures in a thin layer of eutectic melt to explain the formation of a cellular crystallization front, which was confirmed by experimental studies.
Features of dissipation processes in eutectic melts at the precrystallization stage
Keywords: евтектичні сплави; tutectic alloys; температурне переохолодження; temperature supercooling; самоорганізовані дисипативні структури; self-organized dissipative structures; комірки; cells; прошарок розплаву; melt layer