Вплив обробітку ґрунту на врожайність ріпаку озимого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Селлар» Криворізького району Дніпропетровської області - Нечипоренко, Денис Олександрович; Nechyporenko, Denis (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Актуальність досліджень полягає в необхідності обґрунтування вирощування гібридів ріпаку озимого відповідно до біологічних особливостей культури та способів обробітку грунту. Метою досліджень було визначити вплив ґрунтово-кліматичних умов і обробітку грунту на формування урожайності гібридів ріпаку озимого в умовах господарства. Aktualʹnistʹ doslidzhenʹ polyahaye v neobkhidnosti obgruntuvannya vyroshchuvannya hibrydiv ripaku ozymoho vidpovidno do biolohichnykh osoblyvostey kulʹtury ta sposobiv obrobitku hruntu. Metoyu doslidzhenʹ bulo vyznachyty vplyv gruntovo-klimatychnykh umov i obrobitku hruntu na formuvannya urozhaynosti hibrydiv ripaku ozymoho v umovakh hospodarstva.
Vplyv obrobitku gruntu na vrozhaynistʹ ripaku ozymoho v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Sellar» Kryvorizʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: ріпак озимий; winter oilseed rape; гібрид; hybrid; обробіток грунту; tillage; структура урожайності; yield structure; урожайність; yield; економічна ефективність; economic efficiency