Життєвий і науковий шлях професора Свєженцова Анатолія Івановича - Братчик, Антоніна Григорівна; Bratchyk, Antonina; Цап, Світлана Володимирівна; Tsap, Svitlana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2016)
Професор А. І. Свєженцов добре відомий у наукових колах, а його наукові розробки і рекомендації широко використовуються спеціалістами аграрної галузі. Значну увагу він приділяв вихованню молоді, постійно дбав про підтримку молодих науковців, їх енергійних починань. Як досвідченого педагога Анатолія Івановича часто запрошували для надання методичної і консультативної допомоги викладачам і пошукачам. Під його науковим керівництвом було захищено 2 дисертації на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук та 11 дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук. Profesor A. I. Sviezhentsov dobre vidomyi u naukovykh kolakh, a yoho naukovi rozrobky i rekomendatsii shyroko vykorystovuiutsia spetsialistamy ahrarnoi haluzi. Znachnu uvahu vin prydiliav vykhovanniu molodi, postiino dbav pro pidtrymku molodykh naukovtsiv, yikh enerhiinykh pochynan. Yak dosvidchenoho pedahoha Anatoliia Ivanovycha chasto zaproshuvaly dlia nadannia metodychnoi i konsultatyvnoi dopomohy vykladacham i poshukacham. Pid yoho naukovym kerivnytstvom bulo zakhyshcheno 2 dysertatsii na zdobuttia naukovoho stupenia doktora silskohospodarskykh nauk ta 11 dysertatsii na zdobuttia naukovoho stupenia kandydata silskohospodarskykh nauk.
Zhyttievyi i naukovyi shliakh profesora Sviezhentsova Anatoliia Ivanovycha
Keywords: професор; profesor; доктора сільськогосподарських наук; doktora silskohospodarskykh nauk; технологія кормів; tekhnolohiia kormiv; сільськогосподарські тварини; silskohospodarski tvaryny